Skiathos

Skiathos

Skiathos

Welkom op Skiathos, een paradijselijk Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Skiathos staat bekend om haar prachtige stranden, helderblauwe wateren, ongerepte natuur en levendige sfeer. Dit eiland is een populaire bestemming voor zowel gezinnen als jongvolwassenen en biedt voor ieder wat wils.

Het centrum van Skiathos-stad is een gezellige mix van smalle straatjes, witgekalkte huizen en kleurrijke balkonnetjes. Hier vind je talloze restaurants, bars en winkeltjes waar je heerlijk kunt shoppen en genieten van de Griekse keuken. Maak vooral een avondwandeling langs de haven en bewonder de vele bootjes die er aangemeerd liggen.

Maar waar Skiathos écht om bekend staat, zijn de stranden. Het eiland telt meer dan 60 stranden, elk met haar eigen charme en karakter. Zo vind je aan de zuidkant van het eiland de populaire en bruisende stranden Koukounaries en Banana Beach, waar je kunt genieten van de zon, de zee en de vele watersportmogelijkheden. Aan de oostkant ligt Lalaria Beach, een pittoresk baaitje met azuurblauw water en karakteristieke rotsformaties. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het afgelegen, maar adembenemende Agia Eleni Beach.

Skiathos is niet alleen een zon-zee-strandbestemming. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de vijfde eeuw voor Christus. Breng daarom zeker een bezoek aan het middeleeuwse kasteel van Skiathos, dat bovenop een heuvel aan de rand van Skiathos-stad is gebouwd. Ook de kerkjes met Moorse invloeden en het oude huis van de Griekse schrijver Alexandros Papadiamantis zijn zeker een bezoek waard.

Verder kun je op Skiathos ook genieten van diverse activiteiten in de natuur. Het eiland beschikt over vele wandel- en fietsroutes, die je bijvoorbeeld langs de kloof van Aselinos en de watervallen van Koutsouriou brengen. Liever het water op? Ga dan op een kajaktocht langs de zuidkust van het eiland.

In sum: Skiathos is een eiland waar je simpelweg verliefd op kunt worden. De mix van cultuur, natuur en stranden zorgt ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt. Het is de ideale bestemming voor een ontspannen vakantie in een prachtige omgeving.